Detox met paardebloemen

Detox met Paardebloemen

Het laatste kwartier (de week voor Nieuwe Maan) is het perfecte moment voor een kleine detox kuur. Paardebloemen kunnen hierbij een geweldig middel zijn. En op dit moment bloeien ze overal gratis en voor niks langs de weg!

Vooral de bladeren en de wortels van de paardebloem hebben een sterk medicinale werking. Het bevat bitterstof en daarnaast is het een rijke bron van kalium, ijzer, vitamine A,B,C en D. De bladeren hebben een urineafdrijvende werking. De wortel werkt licht laxerend en stimuleert de galblaas.

De paardebloem zuivert als het ware je lichaam van giftige stoffen en is heilzaam bij ontstoken gewrichten en huidproblemen.

Het makkelijkste recept is om de paardebloem-bladeren door de sla te mengen, maar je kunt ze ook roerbakken. Voor een gezonde ontgifting kun je thee* van de bloemen maken, door heet water op de bloemen te gieten en deze 5 minuten te laten trekken.

*Luister goed naar je lichaam en overdrijf het detoxen niet. 2-3 kopjes per dag is genoeg. Stop als je last van diarree, hoofdpijn of andere klachten krijgt.

Met warme groet,
Marion

Geplaatst in Blog en getagd met , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *