reflectie

Diepgaand zelfonderzoek

Diepgaand zelfonderzoek is wat je de komende periode te wachten staat. Met de Zon en Nieuwe maan in Maagd, een Éclips én Mercurius in retrograde is dit een intensieve periode waarin je niet vooruit lijkt te komen. En dat is ook precies de bedoeling! Het is tijd om naar binnen te keren en jezelf van binnen uit te onderzoeken. Waar zit bij jou onverwerkte pijn? Wat zit je dwars? Wat zou je willen veranderen in je leven? Wie ben jij? Wat is jouw waarheid en leef jij je eigen waarheid?

 

Maagd

De Maagd is de meest kritische van de sterrenbeelden. Een Pietje Precies en de ultieme onderzoeker wiens oog geen detail ontgaat. De dubbele Maagd-energie van zowel de Zon als de Nieuwe Maan maakt iedereen in deze periode kritisch en onderzoekend.

 

Nieuwe Maan

Nieuwe Maan is een periode van rust en reflectie, waarbij de energie naar binnen gericht is. Je gaat deze dagen met je aandacht naar binnen toe. Dit proces wordt versterkt door Mercurius, welke de komende drie weken retrograde loopt.

 

Mercurius in retrograde

Wanneer Mercurius retrograde loopt, kun je maar moeilijk vooruit komen. Eigenlijk is het vooral geschikt om alle dingen te doen waar ‘her-‘ voorgeplaatst kan worden. Her-overwegen, her-denken, her-halen, her-kauwen, her-beleven, her-ontdekken…

 

Gelukkig duurt deze periode maar 3 weken en zul je als ‘her-boren’ weer verder kunnen. Af en toe zijn deze momenten gewoon nodig. Je kunt niet altijd vooruit kijken en maar doorgaan.

 

Éclips

Donderdag schuift de (Nieuwe) Maan voor de Zon langs en zorgt voor een Zonsverduistering, ook wel eclips genoemd. Helaas is de eclips hier in Nederland niet te zien (alleen in delen van Afrika). De energie is echter wel degelijk voelbaar. Een éclips werkt als een soort reset-knop. Er wordt even kortsluiting gemaakt en vervolgens begin je met een schone lei.

 

Nieuw inzicht

De éclips kan je als bij blikseminslag een nieuw inzicht geven. Een stukje van de puzzel dat je nog miste. Of een helder idee over waar jouw leven naartoe leidt. Wees dus alert en neem je ‘heldere’ ideeën altijd serieus.

 

Kortom

Kortom: Het wordt een confronterende periode, waarin je niet vooruit lijkt te komen. Ga de uitdaging met jezelf aan om op zelfonderzoek te gaan. Je zult enorm kritisch naar jezelf kijken. Vergeet echter niet dat het antwoord op elk probleem LIEFDE is. Onderzoek en spoor je pijnpunten op. Vergeef jezelf alle fouten die je hebt gemaakt, of voor alle dingen die je nog niet gedaan hebt. Vul daarna je hart met liefde voor jezelf. Zo ben jij straks als herboren en zul je stralen als nooit tevoren!

 

Met warme groet,

Marion

(haha, ik ga er zelfs van rijmen!)

 

 

Geplaatst in Blog en getagd met , , , , , , , , , , , .

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *