Vier feest met je dierbaren… dead or alive!

Op 31 oktober viert iedereen tegenwoordig Halloween. Maar eigenlijk is Halloween, net als Allerheiligen en Allerzielen, afgeleid van het oud Keltische feest Samhain. Juist op deze avond wordt de scheiding tussen dood en leven opgeheven…

Je kunt je overleden ouders, vrienden of familie natuurlijk in de kerk of aan het graf herdenken, maar veel leuker is het om ze dit weekend bij jou aan tafel uit te nodigen. Dek de tafel daarom niet alleen voor je eigen gezin, maar ook voor je overleden moeder, vader, oma of vriendin. Nodig ze met naam uit om aan tafel te komen.

Hoewel ze er fysiek niet bij kunnen zijn natuurlijk, zul je toch hun energie kunnen voelen. Haal mooie herinneringen op van je dierbaren en praat tegen ze. Aan het eind van de avond bedank je ze voor hun komst en neem je ook weer afscheid van elkaar. Zo weet je zeker dat ze weer vertrekken naar hun eigen wereld.

Vind je dit toch allemaal net iets te spannend? Brand dan in elk geval een kaarsje voor je overleden geliefden, om te laten weten dat je in liefde aan hen denkt.

Voor wie dek jij de tafel of brand je een kaarsje?

Warme groet,

Marion

Geplaatst in Blog en getagd met , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *