Fijne moederdag

Als moeder heb je slechts 1 hartenwens: je wil dat je kind gelukkig is.

Daarom zorg je graag voor je kinderen. Je zorgt dat ze gezond eten, genoeg slapen, naar school gaan, schone kleren hebben en een veilig ‘nest’ hebben.

Als (hoog) sensitieve moeder ga je nog een paar stapjes verder. Je voelt de verlangens, de onzekerheden, de pijn en de vreugde van je kind heel goed aan. Dat maakt het lastig om een ‘strenge’ moeder te zijn.

Jouw kind moet echter leren dat hij zelf verantwoordelijk is voor zijn geluk. Dus als je merkt dat jij jezelf weer eens voorbij rent voor je kinderen, neem dan even een adempauze. Want, hebben zij dit echt nodig om gelukkig te worden? Waarschijnlijk is het antwoord nee…

Wat ze echt nodig hebben, is een gelukkige moeder!

Vind jij het ook lastig om een goede balans te vinden in zorgen voor anderen vs zorgen voor jezelf? Laat hieronder dan alsjeblieft een reactie achter.

Geniet van deze mooie moederdag en laat je heerlijk verwennen.

Met warme groet,
Marion

Geplaatst in Blog en getagd met , , , , , .

3 reacties

  1. Bij mijn oudste streek ik heel vaak met mijn hand over hart omdat zij het door mijn keuzes moeilijk had. De uitkomst hiervan is dat zij in mijn ogen niet echt respectvol met mij en mijn gevoelens omgaat. Bij de jongste probeer ik het anders te doen, maar ook zij heeft door mij al heel wat voor haar kiezen gehad. Mijn schuldgevoelens zorgen er nog te regelmatig voor dat ik niet streng genoeg ben en dus weer met mijn hand over mijn hart strijk. Het gaat wel beter sinds ik weet dat ik vroeger geestelijk mishandeld ben door mijn moeder en dat ik mij nu durf te zien als HSPer

  2. Zie mezelf in het verhaal, helemaal waar. Daarom is het voor mij ook zo verdrietig dat er 1 kind is ontspoort. Ligt dit aan mij ?? Een gedeelte wel niet streng kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *