Heks of goede fee?

Ben ik een heks, medium, paragnost, goede fee, helderziende, love doctor of coach? Nou, ik ben het eigenlijk allemaal.
Heks

Tot aan de middeleeuwen woonde er in ieder dorp een alom gerespecteerde heks. Dat was een wijze oude vrouw die veel van kruiden en kwaaltjes wist. Die dicht bij de natuur stond en met de energie van de maan leefde. Een sterke vrouw die goede raad kon geven en soms het geluk zelfs een handje kon helpen.

Heksenvervolging

Deze zelfstandige krachtige vrouwen pasten niet in de leer (en de honger naar macht) van de opkomende katholieke kerk. Heksenvervolgingen en verbrandingen waren het gevolg. Het is dus pas sinds deze heksenjacht dat de naam 'heks' een negatieve betekenis heeft gekregen. De sprookjes van de gebroeders Grimm hebben de reputatie van heksen ook geen goed gedaan...

Magie

Magie is het geloof dat jijzelf de kracht hebt om het universum te beinvloeden en zo je eigen leven een beetje mooier kunt maken. Magie is ook het openstaan voor de cadeautjes die het universum over je uitstrooit, om deze cadeautjes te herkennen en om er dankbaar voor te zijn. In het leven kun je namelijk alles wensen en krijgen wat je nodig hebt!

Rituelen

Dus als ik wil dat er iets verandert in mijn leven, dan doe ik een wens. Om mijn wens kracht bij te zetten, bedenk ik een mooi ritueel, waarin ik alle elementen betrek. Met Volle Maan stuur ik mijn wensen met grote kracht het universum in.

Mijn opleiding en inwijding tot traditionele solitaire heks heb ik ontvangen van mijn lerares Margarita.

Op de volgende pagina lees je over hoe ik met de Engelen werk

 

Een heks of een goede fee?