Hoe je van een mug een olifant maakt…

Waarschijnlijk heb je er al iets van gemerkt: Je emoties gaan alle kanten op deze dagen. Boosheid, vreugde en verdriet wisselen elkaar in rap tempo af en je maakt van elke mug een olifant…. Maar dat is natuurlijk niet je eigen schuld!

 

Volle maan

Dat komt doordat de volle maan in vissen staat. De stand van de maan beïnvloedt je gevoelsleven. Tijdens de volle maan is je energie naar buiten gericht. Je maakt makkelijk verbinding met de natuur, maar ook met de energie van andere mensen.

 

Maan in vissen

De maan staat in het teken vissen. Hierdoor ben je super gevoelig en lijken je emoties alle kanten op te zwemmen. Je beleeft je eigen emoties intenser dan normaal. Daarnaast pik je ongemerkt de stemmingen van anderen op en kunt daar echt door van slag zijn.

 

Zon in maagd

De zon staat in maagd deze weken. Normaal gesproken kan de opgeruimde maagd-energie je heel goed helpen om je leven te ordenen en met oog voor detail aan het werk te gaan. De combinatie met de volle maan in vissen is echter niet ideaal, om het zachtjes uit te drukken. De zon in maagd maakt je kritisch en het gevaar bestaat dat je je blind staart op details.

 

Van een mug een olifant maken

Je bent dus kritisch deze dagen en je hebt je eigen emoties totaal niet in de hand. Het is dus bijna onvermijdelijk dat je van een mug een olifant zult maken…

 

Ademhalen

Er is gelukkig wel iets wat je kunt doen. Merk je dat jouw emoties inderdaad alle kanten op gaan? Neem dan even een minuutje de tijd om rustig te ademhalen. Adem in om nieuwe energie op te doen. Adem daarna ook juist heel goed uit om alle emoties weer los te laten. Door het ademhalen weet je je weer beter te gronden, waardoor je minder beïnvloedbaar bent.

 

Met warme groet,

Marion

Geplaatst in Blog en getagd met , , , , , , .

Eén reactie

 1. Ik heb niet het idee dat ik van elke mug een olifant maak, maar ik kom wel veel olifanten op m’n weg tegen.
  Dromen zijn deze dagen (nachten) echt niet prettig, ik voel me opgejaagd, onzeker, vaak boos, andere mensen zijn onredelijk, -dat vind ik dan-.
  Ontspannen ademhalen helpt heel goed, maar….dat is van korte duur; ik vergeet wat er zo juist is geweest en dan ga ik weer…. Enz.

  Ik kom de dagen wel door, al is het niet op een gemakkelijke manier.
  Lieve groet
  Niek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *