HSP is een geschenk

 • Houd jij vaak meer rekening met anderen dan met jezelf?
 • Word je doodmoe van een middagje visite of winkelen?
 • Ben je graag alleen en kom je tot rust in de natuur?
  Is het antwoord ja? Dan ben je waarschijnlijk een Hoog Sensitieve Persoon (HSP).

Wat is HSP
Hoog sensitieve mensen hebben een gevoeliger zenuwcentrum dan andere mensen. Hierdoor komen de prikkels van buitenaf sterker binnen. Ook worden interne prikkels als eigen emoties, pijn, maar ook genot intenser beleefd. Hoewel het niet altijd makkelijk is om zo gevoelig te zijn, is Hoog Sensitiviteit een geschenk!

7 voordelen van HSP op een rijtje

 • je kunt je geweldig goed in andere mensen inleven
 • je bent zeer paranormaal begaafd
 • je bent creatief en nieuwsgierig
 • je kunt intens genieten en liefhebben
 • je hebt een rijk innerlijk leven, met dromen en fantasieen
 • je handelt doordacht
 • je leeft heel bewust

 

Jij kunt andere mensen heel goed aanvoelen en begrijpen.

Hier schuilt echter ook een gevaar in: Doordat je andere mensen zo goed aanvoelt, gebeurt het nogal eens dat je de emoties van andere mensen overneemt. Dat je het verdriet en de problemen van anderen te persoonlijk aantrekt. Empathie is goed, omdat je anderen daarmee kunt helpen. Maar het is niet de bedoeling dat je met anderen gaat mee-lijden.

Een andere valkuil voor Hoog Sensitieve Personen is dat ze zich aanpassen aan de verwachtingen van anderen. Herken jij jezelf hierin? Pas op, want dit haalt jou uit je kracht en is enorm vermoeiend. Klachten als vermoeidheid, hoofdpijn, stress en zelfs burn-out kunnen hiervan het gevolg zijn.

Als je hoog sensitief bent, heb je meer behoefte aan rust. Zorg dat je je regelmatig kunt terugtrekken in een rustige omgeving. Zo kun je jezelf afschermen van prikkels en kun je herstellen van alle eerdere opgedane prikkels.

7 tips die ervoor zorgen dat HSP een geschenk is en geen ziekte wordt

 • Accepteer dat je andere behoeftes hebt dan anderen
 • Maak je niet druk om wat anderen van je vinden
 • Zorg dat je regelmatig tijd alleen kunt doorbrengen
 • Breng rust-momenten aan in je agenda
 • Eet gezond en liefst biologisch
 • Zoek werk dat bij jou past i.p.v. dat jij je aanpast aan je werk
 • Vraag Michael om hulp

Aartsengel Michael

Zodra je voelt dat je te veel prikkels krijgt, of dat je je teveel bezig houdt met andere mensen, roep dan de hulp van Aartsengel Michael in. Hij zal jou en jouw energie beschermen.

Ben jij ook een Hoog Sensitief Persoon? Doe dan mee aan het Vleugje Magie HSP-onderzoek!

 

Met warme groet,

Marion

Geplaatst in Blog en getagd met , , , .

5 reacties

 1. A curse and a blessing.
  Heel lastig omdat je vaak gelijk aanvoelt of iemand eerlijk is of liegt, je goedgezind is of juist niet. Lezen/horen tussen de regels door, je ‘weet’ wat ze bedoelen,ook al verpakken ze het anders. Sfeer aanvoelen in uitgaansgelegenheden….. onraad voelen.
  Voorgevoelens die uitkomen….. ‘weten’.
  En dan geluiden en licht die veel feller en harder binnenkomen, warmte…. migraine…. ADD met hier en daar een AD/HD attack.
  Ik geloof dat ik het vaak eerder als lastig ervaar, dan prettig.
  Maar besef me ook dat ik een gave gekregen heb,die ik moet ontwikkelen en ik moet leren er mee om te gaan, goed te aarden en af en toe hulp te vragen aan de aartsengel. BB!

 2. ik vermoed dat ik ook HS ben , voel aan of mensen goed of niet goed in hun vel zitten , hou niet van harde geluiden , maar weer wel van harde muziek , kan ook heel geraakt worden door muziek ,hou niet van vel licht , maar wel van zonlicht, kan snel verdrietig worden b v als ik de ambulance hoor , heb een rijke fantasie, dromen zijn soms levensecht ,kan ze vaak navertellen ,mensen komen vaak bij mij om hun problemen te vertellen .
  Vorig jaar kregen we via ons werk een communicatie training van 4 dagen , wat ik heel heftig maar interessant heb ervaren , ben door Sonja diegene die de training gaf apart geroepen om mij te waarschuwen , volgens haar ben ik voor vele een soort tankstation , zij gaan weg met een volle tank en ik ben leeg , en omdat ik mijn emoties liet zien ik sterk was en niet zwak , dat heeft mijn ogen wel geopend en snap nu ook waarom ik soms zo moe ben .
  Nu moet ik nog een weg vinden om mijn rust weer te vinden , fijn dat ik nu weet dat ik Aarts Engel Michael mag vragen om mij daarmee te helpen !
  Warme groet Helene

 3. We hebben net ontdekt dat mijn partner en dochter de eigenschap HS hebben. Mijn partner vindt zijn weg wel. Heeft iemand nog tips hoe te handelen met een HSK. Ze worstelt echt op school en er is veel onbegrip.
  Lieve groet Jonia.

 4. Ik weet al jaren dat ik hsp ben,ik pik zo verschrikkelijk veel op om mij heen dat ik er gewoon geen raad mee weet,soms weet ik ook niet of het van mijzelf is of van een ander,ik voel dan pijntjes,gevoelens,emoties van anderen,krijg ongevraagd informatie door,ook ben ik paranormaal.ik ondervind er meer last van door dit alles voel ik me contstant uitgeput het zuigt mij leeg,ik moet me echt iedere week wel een dag helemaal afzonderen van alles om mezelf weer op te laden,heel vermoeiend.

 5. Kom ook meer en meer achter dat ik HSP-ER ben. Onverklaarbare migraine, oorzaak veel geluid , rumoerigheid , veel publiek, drukke muziek maken m’n hoofd overvol. Soms zo leeggezogen idd. Enfin, alles wat wordt geschreven . Voor mij is dan m’n rustdag ook echt m’n rustdag. Opladen is erg noodzakelijk. Blijft lastig om dit aan te kunnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *