Ik ben wie ik ben…

Met de zon en nieuwe maan in schorpioen kan niemand zijn ware gezicht, aard en emoties verbergen. Maar vooral de confrontatie met jezelf en je eigen gevoelens kan dit weekend heftig zijn… Zelfacceptatie is jouw sleutel naar geluk.

Intense Schorpioen-energie

Vandaag en morgen staat de nieuwe maan, net als de zon, in schorpioen. En om de schorpioen-energie in één woord samen te vatten: die is INTENS. De dubbele schorpioen-energie is op dit moment zo indringend, dat iedereen een beetje schorpioen wordt. Dat betekent dat jij (ook als je geen schorpioen bent) je emoties intenser zult beleven en deze minder goed kunt verhullen dan anders.  Je zult geconfronteerd wordt met kanten van jezelf waar je niet zo trots op bent…

 

Weg met de schone schijn

Hoewel een schorpioen zelf niet snel het achterste van haar tong zal laten zien, is ze altijd op zoek naar ‘de waarheid’. De schorpioenenergie rekent af met schone schijn.

Alle zorgvuldig opgebouwde beleefdheidsmaskers vallen af dit weekend. Jouw weggestopte emoties als boosheid, jaloezie, teleurstelling, onzekerheid en verdriet zullen desnoods via woede-uitbarstigen en ruzies hun weg naar buiten vinden…

Dat klinkt heftig, maar het kan ook een enorme opluchting zijn. Door zo eerlijk jouw eigen emoties te ventileren, zul je namelijk ook een eerlijke reactie bij de ander ontlokken.

 

Nieuwe Maan

Nieuwe Maan is vooral een periode om naar binnen te keren. Om jezelf bewust te worden van wat er onbewust speelt. En dat is precies waar de schorpioen-energie naar streeft: diepgaande inzichten. Misschien schrik je van zoveel verdriet, onzekerheid en boosheid in jezelf. Deze emoties zijn echter een uitnodiging om jezelf beter te leren kennen én om jezelf te helen.

Zelfacceptatie

Wij hebben geleerd om onze negatieve emoties te beheersen en te verbergen. In de omgang met andere mensen is het natuurlijk wel zo prettig dat je jezelf af en toe weet te beheersen.

Het ontkennen en wegstoppen van negatieve emoties werkt echter tegen je. Pas wanneer je ál je emoties erkent en accepteert van jezelf, kun je onvoorwaardelijk van jezelf en anderen leren houden. Deze nieuwe maan helpt je bij het omarmen van jouw schaduwkanten.

 

Hulp van boven

Deze periode kan behoorlijk heftig en confronterend zijn. Vooral omdat je op de meeste vragen niet zo maar het antwoord weet.

Een hele liefdevolle en veilige manier om hulp van boven te krijgen, is via de Engelenkaarten. Via deze kaarten sturen de engelen je antwoorden en nieuwe inzichten, waarmee je verder kunt.

Binnenkort geef ik een GRATIS workshop ‘Een Engeltje op je schouder’. Aanmelden kan via onderstaande knop:

[maxbutton id=”39″ ]

 

Met warme groet,

Marion

Geplaatst in Blog en getagd met , , , , , , , , , , .

4 reacties

 1. Hoi
  Kan ik me helemaal in vinden . Gisteren nog heb ik me helemaal laten gaan tegen mijn broer en hem geconfronteerd met heel wat. Ook hij gaf mijnen bak vol maar sloeg op niets , ik weet dat ik zijn spiegel was en hij eens heel goed moest nadenken over alles. Mijn 4 zussen die denken het zelfde maar die zwijgen in alle talen want ze zijn blij met mijne grote mond en zij zijn dan de goei he. Er hoeft natuurlijk niets verbloemd te worden en ik heb van niets of niets spijt eigenlijk. Alleen zeg ik altijd alles met de beste bedoelingen en dat komt natuurlijk niet zo over.Das zeer jammer en moet ik me bij neerleggen. Dus gisteren al geconfronteerd met mijn emoties. Ik heb van niets spijt echt niet maar inderdaad ik moet accepteren dat ik eenmaal zo ben en recht voor de raap ben en dat niet in dank wordt afgenomen. Dat is inderdaad even slikken maar aanvaarden want 9 keer krop ik alles op en de 10 keer komt het er toch uit dus wat haalt het uit. Ik moet misschien alleen wat meer takt leren maar ik wik en weeg mijn woorden dus dan denk ik er toch aan? In ieder geval misschien niet slecht dit weekend om alles te laten bezinnen.

  • Mooi Annemie, en ja, blijkbaar ben jij diegene die alles eens duidelijk tegen hem zegt. Dat is geen dankbare taak, maar hij weet dat het uit een liefdevol hart komt. Nog een puntje om over na te denken: Jij en je zussen zullen je broer niet kunnen veranderen. Dus als zijn gedrag jou oprecht stoort, en hij verandert niet, wat zou jij dan zelf kunnen veranderen?
   Liefs, Marion

 2. Dank voor dit bericht.
  ja, ik ben wie ik ben. Met alle min en pluspunten. Ik werk aan mijn minpunten zonder ze te verwerpen maar te sturen zodat ik niet al te veel last van heb. Bewust kies ik niet voor negatief en positief. Iemand die heel aardig, lief, behulpzaam is naar anderen kan een negatieve invloed geven want de ander kan daardoor verwend raken 😛
  Fijn week end, be blessed!
  groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *