Kritiek komt hard aan vandaag!

Elke kritische opmerking komt hard aan vandaag. De Volle Maan in Vissen maakt je namelijk erg gevoelig en met de Zon in Maagd geeft iedereen graag kritiek. Bedenk echter dat elke keer dat een opmerking jou raakt, er in feite een oude pijn of trauma wordt getriggerd. Blijkbaar geloof jij zelf ergens diep van binnen dat de kritiek ‘waarheid’ is. Werk aan de winkel dus!

 

Volle Maan in Vissen

Volle Maan beïnvloedt je gevoelsleven. Met de volle maan in vissen ben je erg gevoelig, ook als je zelf geen vissen bent. De vissen energie maakt van iedereen een soort gapende wond. Alle filters vallen weg met deze volle maan in vissen. Opmerkingen van anderen kunnen daardoor keihard aankomen. Deze dagen kun je daardoor een boel pijn ervaren.

 

Zon in Maagd

De Zon staat nog steeds in Maagd, hierdoor blijven we ook nog kritisch zowel naar onszelf als naar anderen. In combinatie met de Volle Maan in Vissen kan dit voor pijn en verdriet zorgen.

 

Wat vind jij zelf?

Bedenk echter dat niemand anders jou kan raken, tenzij je zelf ergens diep van binnen gelooft dat wat degene zegt op waarheid berust. Wat vind jij zelf van jezelf?

 

Bijvoorbeeld

Wanneer iemand tegen jou zegt dat je een koffiekopje bent, dan zul je je schouders ophalen en denken: die is gek. Maar als iemand tegen je zegt dat je egoïstisch bent, of een olifant, dan raakt het je wel. Een opmerking kan jou alleen raken wanneer er ergens in jou onzekerheid is.

 

Dankjewel

In plaats van boos te worden op degene die een nare opmerking maakt, kun je ook de uitdaging met beide handen aanpakken en gaan bedenken hoe het komt dat je onzeker bent. Dankjewel dat je me confronteert met mijn eigen onzekerheid :-).

 

Schaamte en Onzekerheid

We hebben allemaal dingen waar we onzeker over zijn of waar we onszelf over schamen. Als je hier vanaf wilt is de enige manier om dat wat je normaal gesproken in de schaduw verborgen houdt, naar het licht te brengen. Je zou een ontzettend saai persoon zijn als je alleen maar goede en sociaal-wenselijke kanten had. Laat ook je zwakheden zien en heb deze lief!

 

Deze Volle Maan in Vissen brengt veel van jouw onzekerheden aan het licht. Neem de uitdaging aan en leer om van je eigen ‘zwakheden’ te houden. Perfecte mensen bestaan niet! (en zouden ontzettend saai zijn)

 

Met warme groet,

Marion

PS

Heb jij je vandaag gekwetst gevoeld door een opmerking? Laat hieronder dan even een berichtje achter…

Geplaatst in Blog en getagd met , , , , , , .

2 reacties

  1. Dag Marion

    Wat je allemaal verteld weet ik al heel lang.Heb ook de 2 boeken gelezen van Jan geurts verslaafd aan liefde en de andere ontgaat me ook met liefde .Ik weet het allemaal maar toch blijft het pijn doen.Ik kan alles niet toepassen en zit er weken mee opgescheept .Energievretend.Zoooooo jammer.Ik ben een brok negatief zelfbeeld en HSP en maakt dit alles niet gemakkelijk.
    Ik laat zien dat het me niet raakt maar ik ben er altijd weken niet goed van.

  2. Ik ben een vissen -vrouw en de gevoeligheid voor kritiek of opmerkingen is er zo goed als altijd.
    Wat niet wil zeggen dat het alle dagen hetzelfde is.
    Ik voel vooral nu dat ik makkelijker negatief denk of moelijk het mooie kan aanvaarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *