Les van Deepak Chopra

Spirituele groei betekent het loslaten van het ego: Het jezelf als onderdeel leren zien van een veel groter geheel, namelijk ons Universum. Alleen als je jezelf kunt verbinden met de grote, allesomvattende energie van het Universum, kun je echt gelukkig zijn.

 

Dat klinkt mooi, maar hoe doe je dat dan in de dagelijkse praktijk? Vorig weekend heb ik 2 intense dagen les gehad van Deepak Chopra. Deepak en ik zijn het er over eens dat de eerste stap is dat je volledige verantwoordelijkheid voor je eigen leven moet nemen. Dat betekent dat wat er ook gebeurt in je leven, alleen jij degene bent die verandering kan brengen.

Als je deze regel toepast zul je nooit meer mopperen, klagen of jezelf als slachtoffer zien. Jij hebt zelf namelijk de sleutel in handen om de situatie, of jouw houding in een bepaalde situatie, te veranderen.

 

Oefening

Tijdens het seminar gaf Deepak Chopra een hele simpele oefening, welke ik graag met jou wil delen.

 

  1. Bedenk een ruzie (of een vervelende situatie) die in de afgelopen 3 maanden heeft plaatsgevonden. Pak een pen en papier en beschrijf in vijf minuten wat er gebeurd is en welke emoties je daarbij voelde.
  2. Beschrijf deze zelfde ruzie/onenigheid nu vanuit het perspectief van de ander. Probeer je hierbij volledig in te leven in de emoties die de ander heeft gevoeld.
  3. Tot slot beschrijf je de situatie alsof je een nieuwsbericht schrijft, dus alsof je een  objectieve journalist bent.

 

Deze oefening helpt je inzien dat jouw emoties je wereldbeeld (jouw werkelijkheid) bepalen. Als je je bewust wordt van jouw emoties en leert om jezelf los te maken van deze emoties, dan kun je groeien naar een hoger bewustzijn.

 

Wil je hier meer over weten? Binnenkort organiseer ik een nieuw webinar. Stuur alsjeblieft al je vragen per mail of onder deze post, zodat ik deze in het webinar kan beantwoorden.

 

Met warme groet,

Marion

 

Geplaatst in Blog en getagd met , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *