Maansverduistering

De zon en de maan vullen elkaar deze dagen prachtig aan. De zon in Leeuw maakt je krachtig, zelfverzekerd en creatief. De volle maan in Waterman wakkert je verlangen aan om jouw eigen waarheid te spreken en om jouw eigen levenspad te volgen. De (gedeeltelijke) maansverduistering geeft je net dat duwtje dat je nodig hebt om jezelf echt te laten zien..

Volle maan in waterman

Hoewel de maan een moment verduisterd wordt, is de kracht van deze volle maan in waterman niet minder. De waterman is idealistisch en zal zich niet conformeren aan de normen en waarden van anderen. Deze energie helpt je nu om jouw waarheid te spreken en om jouw eigen levenspad te volgen.

 

Zonnekracht in leeuw

De zon en de maan vullen elkaar deze dagen prachtig aan. De zon in Leeuw maakt je krachtig, zelfverzekerd en creatief. De maan wakkert je verlangen aan om jouw eigen waarheid te spreken en om jouw eigen levenspad te volgen.

 

Groeispurt

De maansverduistering tot slot geeft je de kans om sprong in je ontwikkeling te maken. Je onderbewuste wordt als het ware eventjes ‘ge-reset’, waardoor je oude patronen kunt doorbreken. Benut je talenten en laat zien wie jij echt bent. Durf te stralen in al jouw eigenheid!

 

Yin en Yang

De zon (yang) staat voor het zichtbare in je leven: Je levenskracht en -vreugde, jouw talenten en voor de groei naar jouw ware potentie. De maan (yin) staat juist voor het onzichtbare in je leven: Je emoties, je ego en je verlangens.

 

Maansverduistering

Tijdens een maansverduistering worden je onderbewuste, je ego en je emoties een moment verduisterd. Hierdoor krijg je extra levenskracht van de zon ingestraald en kun jij je krachtiger en zonder afleidingen op jouw levenstaak richten.

Wanneer de zon, de aarde en de maan op één lijn staan, met de aarde in het midden, ontstaat er een maansverduistering. Er wordt dan tijdelijk geen zonlicht gereflecteerd door de Maan. Dit gebeurt alleen met volle maan en wanneer de maan in een bepaald punt de aarde kruist in haar elliptische baan om de aarde.

De volle maan beweegt op 7 augustus niet precies in de ‘juiste’ baan, waardoor de verduistering niet volledig is. Bij helder weer kun je maandagavond het einde van de gedeeltelijke verduistering zien.

Normaal gesproken weerkaatst de maan het licht van de zon naar de aarde, maar tijdens een maansverduistering staat de aarde in de weg en ontvangt de maan geen zonlicht: de maan bevindt zich in de schaduw van de aarde en wordt dus donker.

 

Geniet van deze volle maan met de (gedeeltelijke) verduistering en straal in al je pracht!

 

Met warme groet,

Marion

 

 

Geplaatst in Blog en getagd met , , , , , .

2 reacties

  1. Lieve Marion ,
    Ik vind het altijd zo verhelderend en duidelijk wat jij schrijft . Jij geeft een wetenschappelijke duidelijkheid over onze planeten en daarbij ook de zeer belangrijke impact op de persoonlijkheid van onze karakters .daardoor kunnen wij werken aan onze persoonlijke groei en ons bewustzijn . Mijn grote dank en waardering voor jouw inzichten en wijsheid . Vele mensen , zielen , waaronder mezelf , vinden jouw inbreng zeer belangrijk en verrijkend . Ik zou je graag ontmoeten maar woon in België maar blijf je zekervop de voet volgen want ik heb zeer veel aan je waardevolle kennis .
    Mijn grote dank
    Marleen

  2. Hier kan ik me in vinden. De kracht in het positieve omzetten. Je eigen pad vol zelfvertrouwen, verlost van het oude. Bedankt voor deze blog. Dit word een mooie volle maan. Ik ga genieten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *