Once in a blue Super moon…

De volle maan op 31 januari is niet zo maar een volle maan: het is een blue moon, een super maan en er vindt ook nog eens een complete maansverduistering plaats!

De intense energie van deze maan helpt je om dichterbij je eigen goddelijke kracht te komen.

Once in a blue moon

is een uitdrukking waarmee bedoeld wordt dat iets maar zelden voorkomt. Een ‘Blue moon’ noemt men de tweede volle maan binnen één maand.  Met 13 volle manen per jaar heb je gemiddeld elke 3 jaar een blue moon. Maar wat héél bijzonder is, is dat 2018 twee blue moons heeft! De volgende blue moon is namelijk op 31 maart.

 

Super maan

De maan draait in een ellips rond de aarde, waardoor de afstand tussen de aarde en de maan geen dag hetzelfde is. Tijdens een Super maan staat de volle maan op het dichtste punt bij de aarde. Hierdoor lijkt de maan groter.

 

Maansverduistering

Wanneer de zon, de aarde en de maan op één lijn staan, met de aarde in het midden, ontstaat er een maansverduistering. Er wordt dan tijdelijk geen zonlicht gereflecteerd door de maan.

Een volledige maansverduistering gebeurt alleen tijdens een volle ‘super’ maan.

Normaal gesproken weerkaatst de maan het licht van de zon naar de aarde, maar tijdens een maansverduistering staat de aarde in de weg en ontvangt de maan geen zonlicht: de maan bevindt zich in de schaduw van de aarde en wordt dus donker.

Rode maan

De maan wordt tijdens een verduistering niet helemaal donker. De atmosfeer krijgt daardoor een rode gloed, net zoals je tijdens de zonsondergang ziet. Vandaar dat deze maan ook wel de rode maan genoemd wordt.

Volle maan in leeuw

Hoewel de maan een moment verduisterd wordt, is de kracht van deze volle maan in leeuw niet minder. De Leeuw-energie maakt je krachtig, zelfverzekerd en creatief.

 

Zon in waterman

De zon staat in waterman. De waterman-energie helpt je te vechten voor jouw waarheid en jouw idealen.

 

Groeispurt

De maansverduistering tot slot geeft je de kans om sprong in je ontwikkeling te maken. Je onderbewuste wordt als het ware eventjes ‘ge-reset’, waardoor je oude patronen kunt doorbreken. Het brengt je dichter bij de bron en bij jouw eigen goddelijkheid.

Benut je talenten en laat zien wie jij echt bent. Durf te stralen in al jouw eigenheid!

Geniet van deze bijzondere volle super maan en voel je kracht!

 

Met warme groet,

Marion

 

Geplaatst in Blog en getagd met , , , , .

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *