Rhodondendron!

Vloeken is niet alleen schadelijk voor je eigen energie, maar ook voor de energie in je omgeving. Als kind leerde ik dat ‘Rhodondendron’ een goed alternatief voor GVD was, maar dat geeft deze prachtige plant een negatieve betekenis. Bestaat er wel een alternatief voor vloeken?

 

Terwijl ik gisteren door het Nederlandse landschap gleed, zag ik overal de prachtig bloeiende rhodondendrons. Bij rhodondendrons moet ik echter altijd denken aan de Bond tegen Vloeken. Als alternatief voor Godslasterlijke vloeken, gaven zij in de jaren ‘80 tips om andere woorden te gebruiken. Zoals bijvoorbeeld:’ Rhodondendron!’ voor als je met een hamer op je eigen duim sloeg. Of ‘Alle fietsbellen nog aan toe!’. Als kind moest ik enorm om lachen om deze tuttige alternatieven. Maar nu begrijp ik het veel beter.

 

Ik voel het effect van vloeken namelijk heel goed. Door te vloeken, geef je de energie om je heen echt een opdonder. En wanneer iemand in mijn omgeving hardgrondig vloekt, dan krimp ik ineen. Als jij (hoog) sensitief bent, herken je dit waarschijnlijk heel goed.

 

Het beste zou natuurlijk zijn als je nooit meer zou vloeken. Maar goed, ik ben ook geen heilige en als er bij mij iets echt mis gaat, dan ontsnapt mij ook wel eens een ongewilde kreet. Meestal blijft het gelukkig bij ‘shit’ en daar kan ik wel mee leven.

 

Als iemand in jouw omgeving echter veel vloekt, heeft dat ook een negatieve invloed op jouw energie. Wat kun je daar aan doen? Allereerst kun je het gewoon eens bespreken. Misschien is diegene zich wel helemaal niet bewust van deze negatieve gewoonte. En hoewel je deze persoon niet kunt veranderen, kun je wel aangeven dat jij er last van hebt. Hopelijk is het een eye-opener en kunnen jullie samen een paar grappige alternatieven bedenken.

 

Zelf heb ik een paar pubers in huis, die nogal eens nare benamingen voor hun docenten hebben. Die corrigeer ik nog zo goed als ik kan.

 

Heb jij een goed idee voor een alternatief voor vloeken of scheldwoorden? Of heb jij last van mensen die vloeken? Laat hieronder dan je reactie achter.

En geniet ondertussen vooral van de prachtig bloeiende rhodondendrons!

Met warme groet,

Marion

Geplaatst in Blog en getagd met , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *