Volle Maan tijdens de Midzomernacht

Dit belooft een magische avond te worden: het is Volle Maan tijdens de Midzomernacht…

 

Midzomernacht

Midzomernacht is de nacht voorafgaand aan de langste dag (21 juni) en is dus de kortste nacht van het jaar. Van oudsher werd er in deze nacht feest gevierd om de mannelijke god (de zon) te eren met grote vuren. Hoewel na deze zonnewende de dagen al weer korter worden, is de kracht van de zon nog hard nodig om de gewassen te doen rijpen.

 

Pluk de dag

Tijdens de langste dag (21 juni) is zowel de mens als de natuur helemaal naar buiten gericht. Dit is dan ook het ideale moment om kruiden te plukken. Dat het op deze bijzondere dag ook nog Volle Maan is, geeft de kruiden een extra dosis magische energie mee.

 

Rijping

Na de langste dag verandert de energie bij zowel mens als natuur. De periode van bevruchting en groei gaat over in rijping. Als het goed is mag ook jij binnenkort de vruchten plukken van de zaden die je geplant hebt.

 

Afgeleid van je eigen pad

Omdat al je energie zo naar buiten is gericht, kun je makkelijk afgeleid raken door andere mensen en allerlei omstandigheden. Gelukkig helpt de Volle Maan (nog net) in Boogschutter om toch focus te houden en om je eigen pad te blijven volgen.

 

 

Volle Maan in Boogschutter

De avontuurlijke Volle Maan in Boogschutter helpt je om nieuwe wegen te ontdekken in een woud vol van afleidingen. Om je focus te houden is het belangrijk om weer even stil te staan bij wie jij bent, wat jij nodig hebt en wat jouw verlangens zijn.

 

Je eigen dromen

Het is namelijk heel makkelijk om jezelf te verliezen in relaties en in allerlei omstandigheden. Voor je het weet ben je jezelf aan het aanpassen aan de omstandigheden, in plaats van je eigen dromen waar te maken.

 

Wat wil jij gaan oogsten?

De zaden zijn geplant, de groei is bijna voltooid en alles hoeft nu alleen nog maar te rijpen… Wat wil jij binnenkort gaan oogsten?

 

Omdat alle energie nu naar buiten is gericht, is dit het ideale moment voor een feestje met vrienden en vriendinnen. Geniet samen van het leven en van de natuur! Ik wens je een hele mooie Midzomernacht toe.

 

Met warme groet,

Marion

Geplaatst in Blog en getagd met , , , , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *