Eclips op vrijdag de 13e

De zon én de nieuwe maan in kreeft zorgen deze dagen al voor een vloedgolf aan emoties. Maar de zonne-eclips op vrijdag de 13e verblindt ook nog eens je gezonde verstand, waardoor je helemaal overgeleverd bent aan je eigen emoties… Boosheid, roekeloos gedrag, ultieme blijdschap: alles is mogelijk op deze vrijdag de 13e!

Zonsverduistering

Tijdens een zonsverduistering staat de maan in een rechte lijn tussen de aarde en de zon in. Zonsverduisteringen zijn, in tegenstellingen tot maansverduisteringen, slechts heel plaatselijk zichtbaar. De gedeeltelijke zonsverduistering van 13 september is in Nederland en Belgie helaas niet zichtbaar.

Zon en maan

De zon (yang) staat voor het zichtbare in ons leven. De levenskracht en -vreugde, en voor de groei in ons leven. De maan (yin) staat juist voor het onzichtbare: De emoties, het ego en de levensbehoeften van de mens.

Tijdens een zonne-eclips wordt de yang-energie even uitgeschakeld, waardoor emoties, onbewuste verlangens en oerdriften ongefilterd naarboven komen.

 

Kreeft

Gelukkig staan zowel de maan en zon in het liefdevolle en verzorgende teken kreeft. Dit maakt al je gevoelens intenser, maar zal agressie juist weer verzachten.

 

Naar binnen

Nieuwe Maan is een periode om naar binnen te keren. De zonne-eclips helpt je om je extra bewust te worden van je eigen (onbewuste) verlangens. Gebruik vandaag om goed te voelen en te doorvoelen, om vervolgens nieuwe nieuwe plannen en intenties neer te zetten. Rust en reflectie zijn een belangrijk onderdeel van jouw persoonlijke groei.

Ik hoor heel graag wat vrijdag de 13e jou heeft gebracht, dus laat alsjeblieft hieronder je berichtje achter.

 

Lieve groet,

Marion

Geplaatst in Blog en getagd met , , , , , , , , , , , .

2 reacties

  1. Hoi Marion, we zullen zien wat morgen brengt.
    Maar je hebt het hierboven over de zonsverduistering op 13 september??
    Of bedoel je 13 juli?

  2. Een reeks van rare gevoelens en gebeurtenissen. Eerst triest en dan lachen, dingen bijna laten vallen, rare opmerkingen van mensen. Ben oomherl erg moe. Lijkt alsof ik geen energie meer heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *