Zonsverduistering: total reset!

Wow, wat een dag!

– De Lente begint,
– we hebben een historische Zonsverduistering,
– het is Nieuwe Supermoon,
– we verlaten de Vissenenergie
– en Ram staat al te trappelen!
Vrijdag 20 maart moet wel een heel bijzondere dag worden!

 

Zonsverduistering

Op vrijdag 20 maart schuift tussen 9.30 en 12 uur de (Nieuwe) Maan voor de Zon langs en zorgt voor een Zonsverduistering, ook wel eclips genoemd.

 

Nieuwe Supermoon

Zonsverduisteringen komen alleen voor als het Nieuwe Maan is en dan moet het ook nog eens een Supermoon zijn. De Maan beweegt zich namelijk in een ellips om de Aarde. De Maan staat nu heel dichtbij en dat wordt Supermoon genoemd. (Twee weken geleden stond de Volle Maan nog het verste weg van de Aarde.) Doordat de Maan zo dichtbij de Aarde staat, lijkt zij optisch groter en kan ze een groter oppervlak van de veel grotere Zon bedekken. De enegergie van de Supermoon is extra krachtig.

 

Total reset!

Tijdens een eclips lijken de Zon en de Maan even in botsing met elkaar. Hierdoor wordt ons systeem als het ware even ge-reset.

Een eclips staat symbool voor het loslaten van het oude (in het donker) en de wedergeboorte (in het licht). Het thema van de Lente sluit daar naadloos bij aan. We laten het oude, de Winter, nu echt achter ons en richten onze energie op het nieuwe.

 

Afscheid van Vissen-energie

De Nieuwe Maan en de Zon staan tijdens de eclips nog net allebei in Vissen. Je hebt de afgelopen maand, onder invloed van de vissen-energie, erg veel gevoeld, gedroomd, doorvoeld en aangevoeld. Nieuwe Maan is tijdens elke maancyclus een tijd om naar binnen te keren. Deze Supermoon in Vissen zal dus nog even flink voelbaar zijn voor je, maar de eclips zal een duidelijke verandering in jou teweeg brengen. De frisse lentebries zorgt voor een frisse nieuwe blik op jezelf!

 

Lente en Ram

De frisse, vruchtbare energie van de lente moedigt je aan om nieuwe zaadjes te zaaien en nieuwe dingen te ondernemen. En daar sluit de Ram-energie zich helemaal bij aan. Er zijn een heleboel nieuwe aspecten aan jou te ontdekken en te ontwikkelen. Ga daar lekker mee aan de gang!

 

Hopelijk trekt het wolkendek morgen op het juiste moment open, zodat we de eclips niet alleen kunnen voelen, maar ook kunnen zien. Ik wens jullie een prachtige dag toe en ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen!

 

Met warme groet,

Marion

 

Geplaatst in Blog en getagd met , , , , , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *