Zonsverduistering verblindt

Maandagavond schuift de maan voor de zon langs, waardoor er een volledige zonsverduistering zal plaatsvinden. Hoewel de eclips in Nederland en België niet zichtbaar is, beïnvloedt deze zonsverduistering wel degelijk de kosmische energie. De eclips zal je eventjes verblinden, waardoor jouw onbewuste verlangens in alle hevigheid naar boven kunnen komen.

 

Wat is een zonsverduistering?

Bij een zonsverduistering, of zonne-eclips, schuift de maan voor de zon langs, waardoor het zonlicht even geblokkeerd wordt.

Zonsverduisteringen komen alleen voor tijdens nieuwe (of donkere) maan en deze moet dan ook nog precies in de juiste baan en op de juiste afstand draaien om een volledige zonsverduistering te bewerkstelligen. Volledige Zonsverduisteringen zijn, in tegenstelling tot Maansverduisteringen, maar heel plaatselijk waar te nemen. Ze zijn daardoor best zeldzaam om mee te maken.

 

Yin en Yang

De zon (yang) staat voor het zichtbare in je leven: Je levenskracht en -vreugde, jouw talenten en voor de groei naar jouw ware potentie.

De maan (yin) staat juist voor het onzichtbare in je leven: Je emoties, je ego en je verlangens.

 

Wat gebeurt er met jou tijdens een zonsverduistering

De zonsverduistering verblind je eventjes, waardoor jouw onbewuste verlangens en gevoelens ongefilterd naar boven zullen komen. Bij een zonsverduistering maakt jouw ‘bewuste zelf’ tijdelijk plaats voor jouw ‘onbewuste zelf’. Je verliest je heldere en rationele blik en bent alleen nog maar je onbewuste, emotionele zelf.

Je fysieke, emotionele en aardse behoeften komen sterk naar voren tijdens een Zonne-eclips. Daardoor zul je je tijdens een zonsverduistering emotioneler en misschien zelfs labiel voelen.

 

Nieuwe Maan

Zonsverduisteringen komen alleen voor tijdens de nieuwe maan. Nieuwe maan is altijd een moment om naar binnen te keren, een moment voor reflectie. De eclips maakt de kracht van de nieuwe maan extra intens.

 

Nieuwe maan in Leeuw

De nieuwe maan staat nog net in Leeuw. Hierdoor speelt het ego een grote rol deze dagen. Je hebt behoefte om gezien en gewaardeerd te worden. Door de eclips mis je je normale relativeringsvermogen, waardoor je heftiger en emotioneler kunt uitbarsten dan gewoonlijk. Dit geldt trouwens niet alleen voor jou, maar natuurlijk ook voor alle mensen om je heen.

Hoewel niet altijd prettig, geven jouw onbewuste verlangens en boosheid je belangrijke informatie. Wat zit je dwars? Welk verdriet heb je nog niet verwerkt? Waar schaam jij je voor? Hoe slaat jouw lichaam jouw pijn op? Neem de tijd en de ruimte om al deze emoties te doorvoelen. Het erkennen en accepteren van jouw ware gevoelens is namelijk de eerste stap naar heling.

 

Zonnekracht in Maagd

Gelukkig helpt de nuchtere Maagd-energie je na de eclips snel weer met beide benen op de grond. Gebruik de komende week om een zorgvuldig plan van aanpak maken om alles wat je deze dagen dwars zit, aan te pakken. Jij bent namelijk niet alleen de hoofdrolspeler, maar ook de regisseur van je eigen leven!

Laat alles op je afkomen de komende dagen en blijf vooral rustig ademhalen…

 

Met warme groet,

Marion

 

Geplaatst in Blog en getagd met , , .

2 reacties

  1. Bedankt lieve Marion voor deze duidelijke verhelderende boodschap. Een verwittigde vrouw is er hoeveel waard? ? we zijn er klaar voor morgen. Wat komt, dat komt. Het zal wel voor iets goed zijn. Hopelijk toch een glimp van de zonsverduistering zien. Lieve knuffel

  2. Lieve Marion,
    Bedankt voor je uitleg.ik ben er klaar voor?
    Lieve mensen suc 6 allemaal laat het maar toe zal wel voor iets goeds zijn.?
    Lieve groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *