Zonsverduistering + Vissen = crisis

De Zonsverduistering tijdens Nieuwe Maan in het teken Vissen veroorzaakt dit weekend een emotionele crisis. Je zult bijna verdrinken in je eigen emoties de komende dagen.

Maar… je bent sterker dan je zelf denkt. Dus ga de confrontatie met jezelf aan en neem je voor om alles te veranderen wat je dwars zit!

 

De Zon en de Maan

De zon staat voor het zichtbare in het leven. Voor jouw levenskracht en -vreugde, en voor de groei in je leven.

De maan daarentegen staat juist voor het onzichtbare: De emoties, het ego en jouw levensbehoeften . Tijdens een zonsverduistering werken de zon en de maan als het ware samen.

 

Wat gebeurt er met een Zonsverduistering

Bij een zonsverduistering, of zonne-eclips, schuift de maan voor de Zon langs. De Zon wordt tijdelijk geblokkeerd door de Maan. Hierdoor wordt ons ‘bewuste zelf’ even vervangen door ons ‘onbewuste zelf’.

Onze fysieke, emotionele en aardse behoeften komen meer naar voren tijdens een Zonne-eclips en worden als het ware nieuw leven ingeblazen. We zullen ons tijdens een Zonsverduistering dus emotioneler en misschien zelf labieler voelen.

Volledige Zonsverduisteringen zijn, in tegenstelling tot Maansverduisteringen, maar heel plaatselijk waar te nemen. Ze zijn dus best zeldzaam.

Zondag is de ringvormige eclips te zien in het Zuiden van Chili, Argentinië en Angola.

 

Nieuwe Maan

Nieuwe Maan is een periode voor reflectie, een moment om naar binnen te keren. Vaak is dit ook een moment dat je gaat twijfelen aan jezelf.

‘Doe ik het allemaal wel goed? Waarom doe ik dit eigenlijk? Wat wil ik nu echt?’

Laat je niet ontmoedigen door deze gedachten. Het is juist goed dat je hier over nadenkt. Laat het maar rustig over je heen komen.

 

Vissen

Zowel de Zon als de Maan staan zondag in het teken Vissen. Vissen is het meest gevoelige en spirituele teken van de dierenriem. Deze Vissenenergie maakt iedereen deze dagen gevoeliger en emotioneler. Door de Zonsverduistering wordt het nog lastiger om je emoties van de ‘werkelijkheid’ te onderscheiden.

 

Je bent sterker dan je zelf denkt

Wees de komende dagen heel lief voor jezelf. Je bent namelijk veel emotioneler dan normaal, dus de buitenwereld komt ook extra hard binnen. Alle emoties die je deze dagen ervaart, zijn waardevol om te ervaren en om te onderzoeken. Je bent veel sterker dan je zelf denkt. Alles wat jou op dit moment dwarszit, kun jij zelf veranderen!

 

Met warme groet,

Marion

PS

Ga je de confrontatie met jezelf toch liever uit de weg, dan kun je je altijd nog in het Carnaval storten ;-).

 

Geplaatst in Uncategorized.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *